linneano.blogg.se

Juletider

Kategori: Vikt

God Kväll

Julen är som tidigare sagt, en period då det är svårt att hålla sig till goda matvanor. Det hände en sak på julafton som jag blev lite förvånad över:

Vaknade på julaftonsmorgon, ”unna-mig-dag” tänkte jag. Så började dagen med att äta fet och onyttig mat, åt godis, drack cola light och hällde i mig massor av onyttigheter. Så vid klockan 11.00 ungefär fick jag väldigt ont i magen. Jag var så dålig att jag faktiskt var tvungen att lägga mig ned. Jag låg och sov ända fram till 13.30. Sen for vi iväg och firade julafton. Men hela julafton så var jag orolig i magen. Som tur var verkade magen ha lugnat ned sig vid middagstid.

Iaf, det jag vill säga med det här är att här kan man se hur dåligt det är med dålig mat. När jag ätit hälsosamt i någon månad, sen chockar jag kroppen med dålig mat. Och jag blir jättedålig. Visst, man vet ju sambandet mellan dålig mat och dålig hälsa, men på det här sättet blev det ännu tydligare.

Jag har faktiskt längtat till att börja räkna kalorier och att äta hälsosamt igen! Att få in rutinen och må bra i kroppen.

Har inte vägt mig under senaste tiden! Så vet inte hur det har gåt faktiskt. Men ska väga mig på onsdag, vi får se då hur det gått under julen hittills. 

Intressant

Kategori: Vikt

God dag

Jag kände i morse att kroppen kändes lite lättare. Så jag kunde inte låta bli att ställa mig på vågen, bara för att se om det hänt något. Och det hade det minsann. Sen förra onsdagen har jag gått ned 1 kg! Det är jag väldigt glad över!

Sen satt jag på youtube och klickade runt. Som ni vet tidigare så har jag jämfört alkoholmissbruk med matmissbruk. Jag ramlade över den här videon:
 
 

Alla tio tips är vanliga tips man ger till en person som försöker gå ned i vikt. Möjligtvis är det här tips man ger till alla typer av missbruk. Men jag tyckte ändå det var intressant att beroendet verkar vara så lika mellan "matmissbruk" och alkoholmissbruk.

Ventilation

Kategori: Vikt

Jag måste faktiskt ta upp en grej. Som alla vet så räknar jag kalorier nu. Det fungerar för mig, jag har nu nästan gått ned 5 kg. När jag berättar det, så är det alltid någon som ska komma med ”tips” på hur jag borde göra istället. Även fast det jag gör uppenbarligen fungerar för mig. De värsta tipsen är:
”Vill du gå ned i vikt ska du ju äta mindre…” no shit sherlock?! Det visste jag inte! Så bra att du berättar det för mig! Nu är jag äntligen räddad!.
”Vill du gå ned i vikt så måste du röra på dig.” JAHAAAA!! Jag trodde man skulle sitta still!!! Så dumt av mig!!

Folk förstår inte att om jag fick välja, så skulle jag inte vara överviktig. Om jag fick bestämma så skulle jag inte vända mig till sötsaker och godis då jag fick otrevliga känslor. Jag skulle inte äta för att jag har tråkigt. Nästan INGEN på planeten väljer att vara överviktig. Folk äter ju till och med ihjäl sig! Tror folk att dom VÄLJER det? Att dom VILL lämna sina nära och kära? Generellt då. Och sen säger människor:
”Ja, men hen hade ju ett val. Hen får skylla sig själv att hen inte gick ned i vikt…” *suck*Den här kommentaren är ju nästan den värsta. Folk verkar inte förstå hur svårt det faktiskt är! Det är alltså så svårt att gå ned i vikt, att vissa förlorar sina liv till det här matmissbruket.

Missförstå mig rätt, jag gillar att få tips och peppande kommentarer.  Det är skönt att känna att någon stöttar mig och vill hjälpa mig. Men när folk säger, ursäkta min franska, jävligt dumma saker som det här… ja, det är inte tips, det är bara nedvärderande.