linneano.blogg.se

Juletider

Kategori: Vikt

God Kväll

Julen är som tidigare sagt, en period då det är svårt att hålla sig till goda matvanor. Det hände en sak på julafton som jag blev lite förvånad över:

Vaknade på julaftonsmorgon, ”unna-mig-dag” tänkte jag. Så började dagen med att äta fet och onyttig mat, åt godis, drack cola light och hällde i mig massor av onyttigheter. Så vid klockan 11.00 ungefär fick jag väldigt ont i magen. Jag var så dålig att jag faktiskt var tvungen att lägga mig ned. Jag låg och sov ända fram till 13.30. Sen for vi iväg och firade julafton. Men hela julafton så var jag orolig i magen. Som tur var verkade magen ha lugnat ned sig vid middagstid.

Iaf, det jag vill säga med det här är att här kan man se hur dåligt det är med dålig mat. När jag ätit hälsosamt i någon månad, sen chockar jag kroppen med dålig mat. Och jag blir jättedålig. Visst, man vet ju sambandet mellan dålig mat och dålig hälsa, men på det här sättet blev det ännu tydligare.

Jag har faktiskt längtat till att börja räkna kalorier och att äta hälsosamt igen! Att få in rutinen och må bra i kroppen.

Har inte vägt mig under senaste tiden! Så vet inte hur det har gåt faktiskt. Men ska väga mig på onsdag, vi får se då hur det gått under julen hittills. 
Kommentera inlägget här: