linneano.blogg.se

Det här med att "unna sig"

Kategori: Vikt

God dag

Det här är en sak jag faktiskt är rätt så orolig över. Man tänker att det är klart att man ska få unna sig någon gång då man håller på att gå ned i vikt. Att man ska belöna sig själv. Det är precis vad jag har gjort alla de andra gånger jag försökt gå ned i vikt. Och det är alltid då som jag sakta, sakta börjat halka tillbaka in i mina dåliga vanor igen. Just på grund av den här tanken ”men man måste ju få unna sig”.
    Kanske funkar det här för en person som inte är lika beroende av mat och godis som jag. Ännu en gång gör jag en liknelse med en alkoholist. För vem skulle bjuda en nykter alkoholist på ett glas vin?
 
Men självklart kommer jag att äta fel mat och för mycket ibland. Självklart kommer jag att äta godis, jag kommer att unna mig. Det är ju väldigt svårt att neka sig alla de här sakerna. Nu tänker jag främst på den sociala konventionen. Att tex bli bortbjuden till någon. Då säger man inte ”nej jag kan inte äta så mycket av det där för det är för mycket kalorier i den där potatisgratängen, såsen, efterätten… som du stått flera timmar och lagat… för att bjuda på… för att jag kommer på middag.”
    Visst, man kan äta mindre. Men visst förväntas det väl att man ska ta mer av maten? Och visst förväntas det väl att man ska äta av efterrätten? 

KOMMENTARER:

 • Lovisa säger:
  2014-11-10 | 18:38:52

  Jag har gjort en deal med mig själv att är jag bortbjuden får jag äta godsaker, men i måttliga mängder. Är det något gott på jobbet kan jag ta en liten bit, mer som en tugga, och hemma är det en gång i veckan som gäller. Fy sjutton vad svårt det är att hålla!!! Hur ska man bära sig åt egentligen? För unna sig måste man ju få göra. Särskilt svårt tycker jag det är om man tränat extra, känner sig lite nere eller har mens för då känns det som att man förtjänat nått extra ... Vi måste slå våra kloka huvuden ihop och komma på nått genialt ;)

  Svar: Jag håller med dig om att det verkligen finns svagare tillfällen! Ja jag vet inte hur man ska stå emot. Ett alternativ är ju att aldrig mer äta godsaker och att aldrig mer äta för mycket. Men det är ju orealistiskt. Ja Lovisa, den här måste vi fundera på!
  Linnéa Nordlander

 • Lovisa säger:
  2014-11-10 | 18:40:39

  Hur kom texten dit två gånger?! :s

  Svar: haha jag vet inte xD jag kan ta bort den ena =)
  Linnéa Nordlander

Kommentera inlägget här: