linneano.blogg.se

Mitt första inlägg

Kategori: Allmänt

God dag

Vikt:
Det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Även min första dag i mitt nya liv. Den första dagen jag ska på riktigt verkligen försöka gå ned i vikt.
      Många gånger har jag tänkt denna tanke, att den här gången ska jag klara av att gå ned i vikt. Att den här gången är den gång det ska fungera. Men det har inte fungerat. Har verkligen prövat ALLT: Försökt att bara ha en hälsosam syn på mat, försökt skära ned på portionerna med sunt förnuft. LCHF, ananasmetoden, 5.2 dieten, räkna kalorier, svältning osv, ja you name it! Men ingenting tycks fungera.
      Så vad är annorlunda den här gången? Bland annat vid 25 års ålder har jag fått högt blodtryck. Inte alarmerande högt, men ändå högt. Jag är inte bara överviktig längre, utan ligger på nedre kanten av fetma. Nyligen har närstående till mig fått väldiga problem med sin vikt och detta har påverkat deras hälsa på ett rätt så kritiskt sätt faktiskt. Detta har blivit en slags morot för mig. Jag tänker försöka kämpa emot mina gener och inte bli hjärt och kärlsjuk när jag är 40.

Så idag börjar jag räkna kalorier, igen, för säkert den tionde gången i mitt liv. Känns som att om det inte fungerar den här gången så kommer det aldrig att gå. Så håll nu tummarna för att detta kommer att fungera. Jag behöver allt stöd jag kan få.
 
 
 

Spel:
Något annat jag hade täkt skriva om här på bloggen är om de spel jag spelar. Jag kan inte säga att jag är ut i fingrarna en fulländad gamer. Men dataspel är något som faktiskt tar upp en stor del av min vardag. Så de spel jag faktiskt spelar och tycker om hade jag tänkte skriva om. 

KOMMENTARER:

 • Hjoel säger:
  2014-11-05 | 15:49:24

  Lycka till Linnea! Med rätt inställning kan man fixa det mesta :)

  Att du tar upp spel gillar jag även starkt, behövs fler kvinnliga gamers som syns och uttrycker sig!

  Svar: Tack så mycket Joel, jag jag hoppas det! =)
  eller hur! :D
  Linnéa Nordlander

 • Elin olsson säger:
  2014-11-05 | 16:31:15

  Kul! Lycka till!
  Gjorde själv en resa på 20 kg och vet hur det känns. Hoppas allting går bra. Finns att tala med vid råd/frågor eller om du bara vill ventilera.

  Svar: tack så mycket Elin! Jag ska komma ihåg det! kram
  Linnéa Nordlander

 • Lisse säger:
  2014-11-06 | 13:34:01

  Hejja på dig!! Själv så kör jag en slags 5:2 men fastar endast från 20.00 till 11.00 . Varje dag! Och max 50 kolhydrater per dag! Gått ner 5kilo på 2veckor! Finns här om du vill ha tips och råd! :)

  Svar: Men gu så duktig du är! :D kram
  Linnéa Nordlander

Kommentera inlägget här: